Thursday, 24 November 2011

Sahabat : sentiasa di sisi ku :)

HAI. hari nih aku nk cite psal pngalaman2 aku kt tmpat aku mmbesar that is KROH. mse aku sekolah rndah dlu x byk sgt al kisah mnarik. sbb.. yelah kan . zman kanak2. yg seronoknye dok main jela. :) hehe. kat sklah x kan aku nk main kot. xde laahh sgt. cite lawak ada laaahh. HAHA. nk taw gak ke ?? alaaa. segan laaa. hehehe :p
oke ahh.. nk taw sgt kan. aku cite jelahh :)


aku strt msuk skolah mse umur 5 thun.. mse tuh masuk pra skolah laaa.. dan umur 6 tahun aku dh msuk drjah 1. haha. hebat x ? hebat ke bnde. abah aku yg soh masuk drjah 1. aku pn xtaw npe. mknenye aku drjah 1 tuh 2 kali laaa. :) hmm. not interesting for me to have an experience for that time.. sbb.. ntah. hehe.. oke2. pastu..mse skolah rndah, aku nih agak FEMES  la jugak because of my dad. ank cikgu la katekan. mau nye x femes. hehe. sume cikgu kenal aku. sebut je ELLA (nma pggilan sklh rndah aku) sume knal... HAHA. (takbur) :p mse skolah rndah, aku nih agk nakal gak laa. aku pnah rotan budak sbb bsing. HAHA. mcm aku lak cikgu.. bongok gle la time tuhh. pastu time kecik2 aku takut kt dentist.. haaaa. tipu gle law korg x takut dentist time kecik.. normal la tuh kan.. yg lawaknye. aku pnye la prsaaan takut yg amat sgt smpai turn kad aku. aku leh lari.. n then abah aku kejar aku..smpai tarik2 aku lak tuhh. aku lak dok bpaut kat almari mne ntah x ingt.. pnye la x mau p kt dentist tuhh. HAHA. bengap gle.. pdahal x sakit pn kne cabut ke. tampal ke.. x rse pape pn. dgr je dentist. otak aku dok pkiaq kne cabut gigi. haha. pmikiran knak2. biasa lah tuhh. hehe. 



mse skolah rndh aku nih aktif lam sukan.. sume sukan aku msuk. bola sepak je aku x msuk sbb xde bola sepak wanita time tuhh. law ada msti aku masuk.. hehe. aku msuk BADMINTON, BOLA JARING, BOLA TAMPAR, BOLA BALING, sgala jenis bola aku msuk.. sbb tuh bdan aku taf skng nihh (tipu je. haha ) 
tp mse skolah mngah lak. aku dh had kan sukan aku.. aku just msuk badminton dgn bola baling jee. bola lain aku mls nk msuk sbb dh rmai sgt nk msuk. so aku bg jela pluang kt diorg.. hehe.. 

psal skolah mngah lak..hmm. nakai gak aku... tp x lah senakai time skolah rndah.. xda la aku dok p rotan ank org. hehe.tp nakai aku nakai remaja skng laa. aku dlu agk soSIAL gak ahh. biasa laah. dh nma pn dok skolah harian.. xdak sapa nk bg aku ceramah agma.. sndri pnye pasal laaa..huhu. time form1 aku x kapel lg. mse tuh aku xdak prsaaan kot.. haha. org minat aku ada jaa tp dsbbkn aku xdak prsaan aku buat donoo jelah. hehe. time form2 lak bru timbul ckit..ckit ja kut sbb aku x serius pn.. haha. ehh.. time form2 aku msuk drama taww. drma english. aku jd princess. HAHA. dpat bygkn x cmna aku jd princess. wuuuuuuu. cun beb. dh la pkai bju pngntin. aku x nikah lg dh rsa pkai bju pngntin.. haha.. untung mmg untung :p nk taw.. aku kan dok spend more time for drama je.. so law ade princess msti la ada prince nye.. so byk la mse aku dgn prince aku tuhhh. smpai satu tahap. dh abis dh ptndigan drama tuhh. prince aku tuh ske kt aku. muahaha.. so kapel tp x lme pn. SEBULAN. haha. lawak gle.. sbb pe sbln. sbb dye bz dgn kawad dye then dye jeles sbb aku rpat dgn rmai lelaki. hehe. biase lah tuhh. mmbe aku kan.. biaq p laaa. bkn ada papa pn.. :p 



kt sklah mngah dlu aku sllu balik skolah jln kaki.. hmm. x la jauh mne. pjlnn will take only 30 minutes. x jauh kann.?? hehe. law dh hari2 dok jln kaki mmg x rsa pape laa. aku jln kaki dgn jiran2 aku. total plus aku ada 3 org. 2 laki dan pompan aku sorg.. perghhh!! mmg aku dikelilingi oleh bodyguard2 la kan.. haha. alaa. jiran aku tuhh mmg mmbsar sme2. dri kecik smpai besar.. main sme2. mndi hujan sme2.. so aku prcya la kt diorg.. hehe. 2 laki tuhh nmenye AFIQ dan IDDIN. yg afiq tuhh clssmate aku dri form1 smpai form3.. dye tuhh mmg best la jd kawan aku sbb time jln tuh kan.. aku dgn dye sllu la kgsi prblem dan pnglman msing2.. kerapatan kitorg tuhh smpaikn sppu dye leh jd pkwe aku.. HAHA. tu kisah lain laa. mls nk cite.. so afiq nihh mmg suke bcrita dan aku lak jnis pndgr yg setia. dye crita aku mndgr. aku crita dye lak mdgr.. thats why kitorg leh rpat :) tp rpat2 pn aku x pnah ada prsaan pape kt dye. yelahh kawan sjak kecik.. mmg nk ada prsaan pape tuh mmg xde laaa. sori oke :) 


mslah aku dlu dan skang tetap sama. iaitu TEMAN RAPAT. aku ada rmai kwn yg nk sllu bsma aku. leh dkira bestfriend la tetapi mereka msing2 berbeza character . i mean aku x leh bersatu kan antara yg sorg bestfriend aku nih dgn bestfriend aku lg stu. so aku xtaw nk plih yg mana satu.. OHH. TIDAKK!!! tp diorg paham :) hehe. ingin tahu mcm mne aku leh dpat ramai bestfriend nihh ? hoho.. x perlu la aku snaraikn.. aku rse aku nihh jnis ske mndgr mslah org dan mnyelesaikn mslh org.. dan aku juga jnis pnyimpan rhsia yg terbaik. hehe. dan bak kata depa.. depa la yg dok kata. aku x kata pa pn. depa kata aku nihh LAWAK.. erti kata lain KELAKAR laa. pndai buat lawak..hmmm. pndapat korg ?? betol ke ?? hehe. ntah2. xtaww. :) sbb tu lah kot aku nihh rmai bestfriend :) its oke.. yg penting jgn lpe kawan dh laaa. kan kan kan ??? 


 sahabat saya yang tercinta :) 


 FARIHA ADRIANI. my bestfriend :) i miss you dear.


 WAN NURAFIFAH HANI. my bestfriend too. ILYNIMYSM! 



 NUR HANANI. my bestfriend since we are child.



the same person,vava. but i love this moment and school :) 

1 comment: